espa_logo

ΜΑΚΒΕΛ

Παράδοση στην ποιότητα από το 1939
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
  • DIGITAL STRATEGY

Το 1939 τα αδέρφια Κωνσταντινίδη ξεκινούν μια βιοτεχνία ζυμαρικών η οποία το 1948 γίνεται η γνωστή σε όλους «ΜΑΚΒΕΛ». Το 1996 μαζί με τον όμιλο EURICOM ιδρύει την EURIMAC Α.Ε. και κατασκευάζει μια νέα βιομηχανική μονάδα στο Κιλκίς. Το 2006 τέθηκε σε λειτουργία ο πλήρως αυτοματοποιημένος μύλος παραγωγής σιμιγδαλιού, δυναμικότητας 260 τόνων ημερησίως. Στα τέλη του 2006 ολοκληρώθηκε δίπλα στο εργοστάσιο και μύλος επεξεργασίας σκληρού σίτου, μια επένδυση τελευταίας τεχνολογίας, καθιστώντας τη βιομηχανία 100% καθετοποιημένη. To 2010 κατασκευάστηκε μια νέα υπερσύγχρονη αυτόματη αποθήκη 9.500 παλετοθέσεων  με πλήρη ηλεκτρονική διαχείριση κατά το σύστημα FIFO και το 2013 ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου λέβητα υπέρθερμου ύδατος που λειτουργεί με την καύση φλοιού ρυζιού προερχόμενου από το εργοστάσιο ρυζιού, ιδιοκτησίας των μετόχων (EURICOM) στη Χαλάστρα, Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία κέρδισε μέχρι σήμερα το Βραβείο Άριστης Επίδοσης για την Εταιρική Ευθύνη (CSR) και το Χρυσό Βραβείο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το 2016 προστίθεται μια πέμπτη γραμμή παραγωγής ετήσιας δυναμικότητας 15.000 τόνων ετησίως και νέα ρομποτικά συστήματα παλετοποίησης. Το 2017 αυξάνεται η δυναμικότητα άλεσης σίτου στους 330 τόνους ημερησίως καθιστώντας τον σιμιγδαλόμυλο τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Το 2017 η ΜΑΚΒΕΛ σας συστήνεται ξανά με νέα προϊόντα και γεύσεις, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την αγάπη της  για αυτό που κάνει! Τέλος το 2018 λανσάρεται μία νέα γενιά ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ 5 Δημητριακά.

Ιστοσελίδα ΜΑΚΒΕΛ

Με καθαρές, λιτές γραμμές και έμφαση στη εύκολη χρήση, το νέο website αποτελεί το διαδικτυακό κέντρο όλων των digital ενεργειών των ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του site, είναι μέρος μίας ολοκληρωμένης digital επικοινωνίας που ανέλαβε η Darkpony για λογαριασμό της ΜΑΚΒΕΛ και περιλαμβάνει από τον σχεδιασμό της digital strategy έως και τη διαχείριση των λογαριασμών της στα Social Media (Facebook, Instagramm, YouTube), τη διενέργεια προωθητικών ενεργειών μέσα από custom Facebook contest applications, τη διαχείριση διαφημιστικών λογαριασμών σε Facebook, Instagramm και Google Adwords καθώς και ενέργειες eMail Marketing.

makvel_1-1

Digital Strategy ΜΑΚΒΕΛ

Σχεδιασμός ψηφιακής στρατηγικής και δημιουργία, διαχείριση, πρωτότυπου περιεχομένου (copywritting - illustration graphics) για τα κοινωνικά δίκτυα της ΜΑΚΒΕΛ.

Οι οργανικές μας ενέργειες συμπληρώνονται από στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες, για τα δημογραφικά κοινά τα οποία στοχεύουμε ανά προϊον μέσα από ένα επιλεγμένο μείγμα καναλιών όπως Facebook, Instagram και Google Ads.

 

Μάιος 2022 - #MakvelPastaBattles

Η καμπάνια μας #MakvelPastaBattles επιλέχθηκε μέσα στις 10 κορυφαίες Digital Campaigns για το 2021 από το "Book Of Ten - Best Of 2021", την ετήσια ανασκόπηση του Marketing Week, η οποία αναλύει, παρουσιάζει και αναδεικνύει ό,τι ξεχώρισε στον ευρύτερο κλάδο της Επικοινωνίας, του Marketing και των Media για το 2021.

Πρόκειται για την ετήσια «Ανασκόπηση της χρονιάς» του Marketing Week. Η έκδοση δεν καταγράφει απλά τα δρώμενα της προηγούμενης χρονιάς, αλλά αναλύει, παρουσιάζει και αναδεικνύει ό,τι ξεχώρισε στον ευρύτερο κλάδο της Επικοινωνίας, του Marketing και των Media, με ξεκάθαρο και χρηστικό τρόπο. Με premium χαρακτήρα και αδιάλειπτη κυκλοφορία την τελευταία 10ετία, η έκδοση αποτελεί πλέον θεσμό για το ευρύτερο οικοσύστημα της επικοινωνίας, του Marketing και των Media.

The Book of 10 Best of 2021 Makvel Darkpony

 

Απρίλιος 2021 - #MakvelStories

Η καμπάνια μας #MakvelStories επιλέχθηκε μέσα στις 10 κορυφαίες Digital Campaigns για το 2020 από το "Book Of Ten - Best Of 2020", την ετήσια ανασκόπηση του Marketing Week, η οποία αναλύει, παρουσιάζει και αναδεικνύει ό,τι ξεχώρισε στον ευρύτερο κλάδο της Επικοινωνίας, του Marketing και των Media για το 2020.

 

Book Of Ten - Best Of 2020

 

#makvelstories

81 χρόνια ιστορίας. 8 δεκαετίες γεύσης και καινοτομίας. 8 μικρές ιστορίες που διηγούνται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Μακαρονοποιΐας Βορείου Ελλάδος (ΜΑΚΒΕΛ) μέσα από μία 360° digital ενέργεια.

 

Επιλέγοντας το Facebook και το Instagram ως τις βασικές πλατφόρμες επικοινωνίας του δημογραφικά στοχευμένου κοινού μας, σχεδιάσαμε μία digital ενέργεια επικοινωνίας με στόχο το brand awareness της εταιρείας, την αύξηση του engagement στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, την αύξηση επισκεψιμότητας στο website (www.makvel.gr) καθώς και τo email marketing growth. Για το σκοπό αυτό σχεδιάσαμε ένα mobile friendly landing page μέσα στο υπάρχων website, ως σημείο υποδοχής των προωθητικών μας ενεργειών σε Facebook, Instagram και YouTube, το οποίο εξοπλίζεται με όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες για να ακολουθήσουν ενέργειες Remarketing και eMail marketing.

 

#makvelstories Content

 

Η ενέργεια περιλαμβάνει 9 γραφιστικά posts με την ιστορία της ΜΑΚΒΕΛ με μία ρετρό αισθητική η οποία καταφέρνει να παντρέψει το παλιό με το νέο και να απευθυνθεί με συναίσθημα στα κοινά που έχουμε επιλέξει, παρέχοντας ουσιαστικές πληροφορίες για την ιστορία και την τεχνογνωσία της εταιρείας. Τα post συνοδεύονται από το branded hashtag #makvelstories και προωθούνται όχι μόνο οργανικά αλλά και διαφημιστικά στα δημογραφικά στοχευμένα μας κοινά.

 

Με το πέρας της ανάρτησης των 9 #makvelstories posts έρχεται η σειρά του video. Ακολουθώντας τη γραφιστική αισθητική των #makvelstories posts, το video δίνει νέα δυναμική στην ενέργεια ενημερώνοντας το κοινό για τη έναρξη του διαγωνισμού #makvelstories, εκτοξεύοντας τα KPIs στο κομμάτι του awareness και προωθώντας την συνολική ενέργεια με τον αποδοτικότερο τρόπο.

 

Το landing page του διαγωνισμού σχεδιάστηκε και στήθηκε κάτω από το website της εταιρείας, αποτελώντας το σημείο συγκέντρωσης των δυνητικών πελατών της εταιρείας. Η επιλογή του landing page δεν έγινε τυχαία. Αντί του καθιερωμένου “κάνε comment στο Facebook/Instagram post και πάρε μέρος”, επιλέξαμε μία στρατηγικά δομημένη ενέργεια που φέρνει (και) μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο χρήστης επισκέπτεται το website ώστε να πάρει μέρος (traffic), αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα της εταιρείας (awareness) και λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό μέσα από μία GDPR compliant φόρμα συμμετοχής (email marketing growth). Παράλληλα, η χρήση των #makvelstories posts ως σημεία αναφοράς της ενέργειας, μέσω του branded hashtag #makvelstories , οδηγεί στην αύξηση του engagement των SoMe καθώς οι χρήστες οδηγούνται με έξυπνο τρόπο στην επίλυση των απαντήσεων του διαγωνισμού.

Στην Darkpony παρέχουμε ουσιαστικές 360° Digital Marketing υπηρεσίες. Αν θέλεις να είσαι εσύ το επόμενο success story μας, σε περιμένουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ