espa_logo

Digital Strategy

#Adwords #SEO #Email Marketing #Social Media Marketing

Digital Strategy

Για να μπορέσει και το δικό σας Brand να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το Digital Marketing, θα πρέπει να καθοριστεί μια ξεκάθαρη στρατηγική. Μια στρατηγική δομημένη γύρω από τις πιο μοναδικές ανάγκες του δικού σας Brand, η οποία θα εστιάζει σε συγκεκριμένους στόχους και θα περιλαμβάνει αποκλειστικά εκείνες τις ενέργειες και τακτικές, οι οποίες θα φέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Στην Darkpony, με την πολυετή εμπειρία μας και έχοντας συνεργαστεί με κορυφαία Brands σε Ελλάδα και Κύπρο, ακούμε και καταγράφουμε τις ανάγκες σας, μελετάμε και σχεδιάζουμε τις ενέργειες και τακτικές που συμβαδίζουν με τους στόχους σας και αναλαμβάνουμε την υλοποίηση του Digital Marketing Strategy της εταιρείας σας.


Digital Marketing

Το Digital Marketing (ή και online marketing) περιλαμβάνει το σύνολο των ενεργειών που κάνει ένα Brand, για να επικοινωνήσει και να χτίσει εμπιστοσύνη με τους πελάτες του και να προσελκύσει νέους, μέσα από τον χώρο του διαδικτύου.

Όπως στο “παραδοσιακό” Marketing, έτσι και στα Digital & Social Media, παρέχεται ένα ευρύ φάσμα ενεργειών και στρατηγικών που μπορεί να ακολουθήσει ένα Brand για να πετύχει τους στόχους του.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Digital Marketing, αποτελεί το γεγονός πως όλες οι ενέργειες μας είναι μετρήσιμες σε πραγματικό χρόνο! Παρακολουθώντας την εκτέλεση της στρατηγικής μας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε ποιες ενέργειες μας αποδίδουν καλύτερα και να προσαρμόζουμε ανάλογα την τακτική μας.


Search Engine Optimization (S.E.O.)

Με πάνω από 3.5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις να εκτελούνται καθημερινά στην Google, είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους τα Brands θέλουν να εμφανίζονται όσο πιο ψηλά γίνεται στα αποτελέσματα αναζητήσεων. Για να μπορέσει λοιπόν να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται μια σειρά ενεργειών, οι οποίες συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε “Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης” ή αλλιώς S.E.O.

Οι ενέργειες που απαιτούνται για ένα πετυχημένο SEO, χωρίζονται σε 2 διαφορετικές αλλά άρρηκτα συνδεδεμένες κατηγορίες:

Υπάρχουν οι ενέργειες οι οποίες εκτελούνται στο σύνολο της ιστοσελίδας μας και συνθέτουν το On-Site SEO, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και οι ενέργειες οι οποίες πρέπει να εκτελούνται “έξω” από την ιστοσελίδα μας και συνθέτουν το Off-Site SEO.

Στην Darkpony, παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις που αφορούν το Search Engine Optimization και φροντίζουμε να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις (On-Site και Off-Site), ώστε οι ιστοσελίδες των πελατών μας να εμφανίζονται σταθερά στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.


Google AdWords Advertising (PPC)

Μαζί με τις ενέργειες S.E.O., η διαφήμιση μέσω των Google AdWords αποτελούν τον μοναδικό σας σύμμαχο για να εμφανιστείτε στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης στην μηχανή αναζήτησης της Google.

Τα Google AdWords αποτελούν μια άκρως αποδοτική μορφή διαφήμισης, αφού δίνουν την δυνατότητα στόχευσης σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που ενδιαφέρουν το εκάστοτε Brand. Παράλληλα, η Google έχει ένα τεράστιο δίκτυο ιστοσελίδων με τις οποίες συνεργάζεται και στις οποίες μπορούν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο, YouTube.

Επιπρόσθετα, ακολουθώντας τακτικές Remarketing μπορούμε και στοχεύουμε με ακρίβεια τους χρήστες οι οποίοι είναι πιο κοντά στο να εκτελέσουν μια αγορά από την ιστοσελίδα σας (Sales Conversions) ή να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για επικοινωνία μαζί σας (Lead Conversions).

Τα Google AdWords αποτελούν ιδανική λύση διαφήμισης, για εταιρείες οι οποίες θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδα τους, την αναγνωρισιμότητα του Brand τους, αλλά και τις πωλήσεις των προϊόντων και υπηρεσιών τους.


Social Media Management

Τα Social Media αποτελούν ένα αναπόσταστο κομμάτι της καθημερινότητας μας! Συγκεκριμένα, 1 στα 3 λεπτά της διαδικτυακής μας δραστηριότητας εκτελείται στα Social Media ή σε κάποια Messaging εφαρμογή. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως πάνω από το 33% των χρηστών επιλέγει τα Social Media ως μέσο επικοινωνίας με τα Brands.

Η δραστηριοποίηση ενός Brand στα κοινωνικά δίκτυα φέρει πολλαπλά οφέλη:

  • Βοηθάει στο χτίσιμο εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας
  • Αποτελεί ένα ισχυρό μέσο μετάδοσης της φιλοσοφίας της εταιρείας σας
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε δραστικά την εξυπηρέτηση των πελατών σας
  • Κερδίζετε νέους πελάτες χωρίς να απαιτούνται διαφημιστικά budget
  • Ενισχύει κατακόρυφα την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας

Το Social Media Marketing περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ενέργειες, με τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει το εκάστοτε κοινωνικό δίκτυο για την προβολή και ανάπτυξη του Brand μας.


Social Media Advertising

Αν θέλετε να αναπτύξετε ταχύτερα την παρουσία σας στα Social Media ή να προωθήσετε ακόμα πιο στοχευμένα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, τότε η διαφήμιση στα Social Media αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για την επίτευξη των στόχων σας!

Ακούγοντας τους στόχους του Brand σας και καταγράφοντας το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, μελετάμε, σχεδιάζουμε και επιλέγουμε τα κατάλληλα Social Media για την διαφήμιση σας σε αυτά. Έχοντας την δυνατότητα στόχευσης βάσει δημογραφικών, γεωγραφικών, ενδιαφερόντων, αναζητήσεων αλλά και άλλων στοιχείων, μπορούμε να υλοποιήσουμε μια εξαιρετικά αποδοτική διαφημιστική καμπάνια σε ένα ή περισσότερα από τα κορυφαία πέντε κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Pinterest.


Influencer Marketing

Η ανάπτυξη των Digital & Social Media έφερε μια τεράστια πρωτοπορία! Έδωσε τη δυνατότητα σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους να μοιραστούν με εκατομμύρια άλλους τις δραστηριότητες, τα hobby, τα ενδιαφέροντα, τις απόψεις και τις στιγμές τους.

Ήταν αναπόφευκτο το γεγονός πως κάποιοι χρήστες θα ξεχώριζαν και θα είχαν μεγαλύτερη απήχηση. Χιλιάδες χρήστες πλέον, ο καθένας απευθυνόμενος στο δικό του κοινό, έχουν αποκτήσει αμέτρητους ακολούθους οι οποίοι τους ακολουθούν φανατικά, ταυτίζονται με τις απόψεις τους και ακολουθούν τις συμβουλές τους. Όλοι αυτοί οι χρήστες λοιπόν που έχουν αποκτήσει επιρροή στα Social Media, ανήκουν στον κόσμο των “Influencers”.

Μεσα από το Influencer Marketing, ψάχνουμε και εντοπίζουμε τους Influencers εκείνους, οι οποίοι έχουν την δυναμική να μεταδώσουν το μήνυμα του Brand μας με τον δικό τους τρόπο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων. Τους επιλέγουμε με βάση το κοινό στο οποίο απευθύνονται και με βάση τον τρόπο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν στο περιεχόμενο τους.


Email Marketing

Το Email Marketing κατέχει με διαφορά το υψηλότερο ποσοστό R.O.I. (Return On Investment) στο Digital Marketing!

Αποτελεί μια από τις οικονομικότερες μεθόδους προώθησης και επικοινωνίας του Brand σας στα Digital. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Email Marketing για να πετύχετε μεταξύ άλλων τους εξής στόχους:

  • Αύξηση Πωλήσεων
  • Αύξηση Επισκεψιμότητας
  • Χτίσιμο Σχέσης με τους Πελάτες
  • Ενημέρωση Πελατών

Στην Darkpony ακούμε τις ανάγκες σας, σχεδιάζουμε ένα Email Marketing Strategy με βάση αυτές και ακολουθούμε ολιστικές μεθόδους για την βελτιστοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να πετυχαίνουμε πάντοτε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΡΓΑ