espa_logo

Βίντεο στο TikTok: Ένας απλός οδηγός για τη δημιουργία αποδοτικού περιεχομένου

TikTok: Οδηγός για Αρχάριους

Το περιεχόμενο των βίντεο στο TikTok φαίνεται αρκετά εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς η μέση διάρκεια των περισσότερων βίντεο κυμαίνεται στα 10-15 δευτερόλεπτα. Όμως κατεβάζοντας την εφαρμογή και αποφασίζοντας να κάνουμε την πρώτη μας δημοσίευση ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα χάος επιλογών. Social Media Challenges, Reaction Videos, Voiceover Videos και πολλά άλλα για να επιλέξουμε.

Για να ξεκινήσετε να παράγετε περιεχόμενο στην πλατφόρμα του TikTok πρέπει σε πρώτη φάση να επιλέξετε τι είδους TikToker επιθυμείτε να είστε. Θέλετε να δημιουργείτε Fashion και Beauty Videos και να κάνετε Try-on Hauls; Να προσφέρετε συμβουλές σχετικές με την μαγειρική ή να προτείνετε ταξιδιωτικούς προορισμούς;

Οτιδήποτε και αν αποφασίσετε, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό και παρακολουθώντας τα διάφορα trends μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο βίντεο. Απλώς θυμηθείτε να είστε αυθεντικοί και να δημιουργείτε μοναδικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο!

Δημιουργήστε ένα TikΤok βίντεο για πρώτη φορά

Τα καλά νέα: Το TikTok δεν θα είχε τόσες δισεκατομμύρια προβολές βίντεο καθημερινά αν η διαδικασία δημιουργίας βίντεο στο TikTok ήταν πολύπλοκη. Τα κακά νέα: Ίσως χρειαστούν μία ή δύο προσπάθειες πριν νιώσετε ότι έχετε αντιληφθεί πως λειτουργεί.

Ακολουθούν τα βασικά βήματα.

  • Ξεκινήστε με το κουμπί "+". Μόλις συνδεθείτε στο TikTok, θα παρατηρήσετε ένα κουμπί "+" κάτω στο κέντρο. Αυτή είναι η είσοδος για το περιβάλλον δημιουργίας περιεχομένου.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μουσική, επιλέξτε ένα κομμάτι από τη βιβλιοθήκη ήχων του TikTok. Μόλις πατήσετε το κουμπί "+", θα έχετε μια σειρά από επιλογές. Στην κορυφή, το TikTok σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν ήχο, όπως ένα viral μουσικό κομμάτι. Πρέπει να βρείτε το σωστό συγχρονισμό. Μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο "ψαλίδι" για να ρυθμίσετε το πότε θα αρχίσει να παίζει η μουσική.
  • Ηχογράφηση. Το κουμπί "εγγραφή" στο κάτω μέρος της οθόνης είναι το επόμενο βήμα σας. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε επιλογές όπως ".5x" και "2x", οι οποίες επηρεάζουν την ταχύτητα του βίντεο σας. Ως επί το πλείστον, θα παραμείνετε στο 1x, αλλά μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με αυτό. Η αργή κίνηση έχει πλάκα!
  • Επεξεργαστείτε το κλιπ σας. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο του ψαλιδιού για να κόψετε και να επεξεργαστείτε το βίντεο σας. Μια σημαντική συμβουλή: αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον νεκρό χρόνο και προσπαθήστε να τραβήξετε το ενδιαφέρον των χρηστών στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα του βίντεο.
  • Κάντε κλικ στο "Επόμενο". Εδώ μπορείτε να προσθέσετε περιγραφή και hashtags πριν μοιραστείτε το βίντεό σας (προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε δημοφιλή hashtags, συνήθως με ένα εκατομμύριο αναφορές ή περισσότερες).

Το επόμενο επίπεδο: Κάντε ένα βίντεο TikTok με φωτογραφίες και βίντεο

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια έξυπνη ιδέα για ένα “meme” style TikTok. Έχετε το τέλειο απόσπασμα αντίδρασης, διάρκειας δύο δευτερολέπτων, από την αγαπημένη σας ταινία, αλλά δεν γνωρίζετε πώς να το ενσωματώσετε στο δικό σας βίντεο. Για να προσθέσετε έναν επιπλέον ενδιαφέρον, πρέπει να μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα TikTok χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο.

Πώς λειτουργεί αυτό; Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, τραβήξτε ένα βίντεο του εαυτού σας και αποθηκεύστε το. Στην συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “+” για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερα. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τόσο βίντεο όσο και φωτογραφίες πατώντας μεταφόρτωση κάτω δεξιά. Επιλέξτε τα βίντεο που που μόλις δημιουργήσατε και στην συνέχεια το απόσπασμα από την αγαπημένη σας ταινία. Αυτό είναι. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε εφέ και λεζάντες όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο βίντεο.

Πώς να αναδημοσιεύετε άλλα βίντεο του TikTok

Οι χρήστες θέλουν να μοιράζεστε τα βίντεό τους. Μέρος αυτού που κάνει το TikTok διασκεδαστικό είναι η εμπειρία της κοινότητας: Κάποιος φτιάχνει ένα βίντεο και κάποιος άλλος το αναδημοσιεύει και απαντά σχολιάζοντας.

Το ερώτημα; Πώς να αναδημοσιεύσετε ένα βίντεο στο TikTok. Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τους κανόνες:

  • Η αναδημοσίευση του περιεχομένου κάποιου άλλου και η παρουσίασή του ως δική σας πρωτότυπη εργασία αντιβαίνει στις οδηγίες της κοινότητας. Μπορείτε, ωστόσο, να κοινοποιήσετε περιεχόμενο απευθείας.
  • Για να "αναδημοσιεύσετε" άλλα βίντεο στο TikTok, πρέπει να προσφέρετε τη δική σας εκδοχή. Αυτό συνήθως συμαίνει να δημιουργήσετε κάποια αντίδραση.

Τι κάνετε όταν θέλετε να δημοσιεύσετε μια αντίδραση;

  • Ξεκινήστε με το βίντεο στο οποίο θέλετε να αντιδράσετε.
  • Πατήστε Share και στη συνέχεια Duet (Ντουέτο) όταν εμφανιστεί το μενού Share.
  • Τώρα θα έχετε πρόσβαση στην κάμερά σας και μπορείτε να καταγράψετε το δικό σας βίντεο ως αντίδραση στο αρχικό περιεχόμενο, επιλέξτε όποιο Layout σας αρέσει.

Δημιουργήστε το πρώτο σας Short TikTok βίντεο

Με βάση αυτά που γνωρίζετε τώρα, θα πρέπει να είστε περισσότερο από έτοιμοι για να ξεκινήσετε με το πρώτο σας βίντεο στο TikTok.

  • Αποφασίστε τι είδους TikToker θέλετε να γίνετε. Ποτέ δεν ξέρετε ποιο βίντεο που θα δημιουργήσετε θα γίνει viral. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να ανεβάζετε συνεπές περιεχόμενο παρόμοιου ύφους.
  • Οργανώστε το. Αναλόγως το είδος, μπορεί να χρειαστεί σχεδιασμός και προετοιμασία πριν την καταγραφή του βίντεο. Αν κάνετε απλώς ένα βίντεο απάντησης 10 δευτερολέπτων, μπορεί πιθανώς να περιμένετε ότι δεν χρειάζεστε ιδιαίτερη προετοιμασία. Αλλά μπορεί τελικά να μην υπάρξει μεγάλη απήχηση.
  • Γυρίστε το βίντεο: Χρησιμοποιήστε το κινητό σας ή μια κάμερα, και επεξεργαστείτε το υλικό σας όπως απαιτείται.
  • Προσθέστε hashtag. Μην ξεχνάτε ότι οι περιγραφές και τα hashtags σας είναι σημαντικά στοιχεία. Ειδικά τα hashtags θα σας βοηθήσουν να προβληθεί τα βίντεό σας σε κοινό που μπορεί να μην το περιμένατε. Ένα από τα μοναδικά πράγματα στο TikTok είναι ότι δεν είναι ασυνήθιστο να έχει η πρώτη σας ανάρτηση πάνω από 10.000 προβολές. .

Τέλος, μια τελευταία συμβουλή: Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στο TikTok, καθώς τα διάφορα trends αλλάζουν συνεχώς.

Πώς να παρακολουθήσετε τα διάφορα Trends της εφαρμογής

Το TikTok, αλλάζει συνεχώς. Αν θέλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που να αρέσει στους υπόλοιπους χρήστες, θα πρέπει να είστε πάντα ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει.
Πώς το κάνετε αυτό; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Επισκεφτείτε τη σελίδα "Discover" (“Ανακαλύψτε”) σε καθημερινή βάση. Αυτό θα σας κρατήσει σε επαφή με τα trending βίντεο της πλατφόρμας. Μην βασίζεστε μόνο στη σελίδα For you ("Για εσάς") και στα άτομα που ακολουθείτε. Ξεφύγετε από αυτό μια στο τόσο και δείτε τι προσέχουν οι υπόλοιποι χρήστεςι.
  • Δοκιμάστε μια προσέγγιση με βάση τη μουσική. Μερικές φορές, η μουσική στο TikTok είναι αυτή που οδηγεί τα trends και όχι το αντίστροφο. Περιηγηθείτε στις μουσικές βιβλιοθήκες του TikTok και βρείτε ιδέες περιεχομένου.
  • Δείτε το hashtag #trends όταν ξεμείνετε από ιδέες. Μερικές φορές, δεν είναι κακό να κοιτάξετε τι δημιουργούν άλλοι χρήστες, ειδικά αν σας λείπουν ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με τα δικά σας βίντεο.
  • Κάντε συχνά live αναμεταδόσεις. Είναι σημαντικές, καθώς μπορούν να σας δώσουν άμεση ανατροφοδότηση από το κοινό σας. Τι θέλουν; Τι θα ήθελαν να δουν από εσάς στη συνέχεια;

Δημιουργία απλού (αλλά εντυπωσιακού) περιεχομένου στο TikTok

Στο TikTok, η απλότητα είναι το στοιχείο που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα βίντεο που δημιουργείται. Οι χρήστες του TikTok τις περισσότερες φορές, κάνουν scrolling για να δουν κάτι ευχάριστο. Εξάλλου, με μέσο χρόνο διάρκειας περίπου 10-15 δευτερόλεπτα, δεν υπάρχει χρόνος για δημιουργία περίπλοκου περιεχομένου. Για παράδειγμα, μην κάνετε ένα ολόκληρο βίντεο οργάνωσης ενός δωματίου, αλλά προτιμήστε ένα βίντεο της μορφής πριν και μετά.

Ό,τι κι αν δημοσιεύσετε στο TikTok, πιθανότατα να υπάρξει μεγαλύτερη απήχηση αν το κρατήσετε απλό.

Συνοψίζοντας...

Η ομάδα μας είναι διαρκώς ενημερωμένη για όλα τα trends της πλατφόρμας και διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την δημιουργία TikTok βίντεο προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε brand.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μπορέσετε και εσείς να ξεχωρίσετε και να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες μέσω αυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ