espa_logo

7 λόγοι που θα σε πείσουν να διαφημιστείς στο TikTok

Ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλής είναι πλέον η διαφημιστική πλατφόρμα του TikTok, πολλοί διαφημιστές διστάζουν να προβάλλουν το brand τους λόγω τριών εσφαλμένων παραδοχών:

  • Όλοι οι χρήστες του TikTok είναι GenZ
  • Δεν υπάρχει θέση για την επιχείρησή μου στο TikTok
  • Το TikTok είναι απλώς άλλη μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Φυσικά οι παραπάνω αντιλήψεις πλέον τείνουν να θεωρούνται παρωχημένες καθώς το Tik Tok μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προβολή και προώθηση του brand σας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια επιχειρήματα που καταρρίπτουν τους 3 παραπάνω μύθους.

 

1. Mέσω των διαφημίσεων TikTok μπορείτε να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό

Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι περισσότεροι από τους δημιουργούς περιεχομένου στο TikTok ανήκουν στην GenZ γενιά. Υπάρχει ωστόσο μια παρανόηση πως οι χρήστες του εν λόγω μέσου είναι μεταξύ 16 και 24 ετών. Η πραγματικότητα είναι πως το 41% των χρηστών εμπίπτει στο παραπάνω ηλικιακό εύρος αλλά το υπόλοιπο 59% αποτελείται από χρήστες που ανήκουν στους Millenial, στους GenX ακόμα και στους Baby Boomers.

Η άνοδος του TikTok σε παγκόσμιο φαινόμενο ήταν ταχύτατη. Υπερδιπλασίασε την παγκόσμια βάση χρηστών του μεταξύ 2019 και 2021 (από 291,4 εκατομμύρια σε 655,9 εκατομμύρια). Μέχρι το 2025 εκτιμάται πως θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

 

2. Οι ευέλικτες μορφές διαφήμισης του TikTok διευκολύνουν τη δέσμευση του κοινού

Στη διαφημιστική πλατφόρμα του TikTok υπάρχουν αρκετές μορφές διαφήμισης μεταξύ των οποίων μπορούμε να επιλέξουμε αυτή που εξυπηρετεί το σκοπό του εκάστοτε διαφημιζόμενου.

Αναλυτικότερα υπάρχουν τα:

Top View Ads

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση διαφήμισης στο TikTok αποτελεί το καλύτερο “απαραβίαστο” σημείο. Επιλέγοντας λοιπόν τις Διαφημίσεις TopView, το περιεχόμενο σας θα εμφανιστεί ως το πρώτο βίντεο όταν ένας χρήστης ανοίξει το TikTok, τραβώντας αμέσως την προσοχή του.

Brand Takeover ads

Παρόμοια με τα TopView Ads υπάρχουν και τα Brand Takeover Ads. Η εν λόγω μορφη διαφήμισης αφορά σε μια στατική ή δυναμική προβολή πλήρους οθόνης, παρέχοντας ισχυρό οπτικό αντίκτυπο. Πρόκειται για non skippable ads, εμφανίζονται συχνά όταν ένας χρήστης ανοίγει το TikTok και δεν προσφέρουν τη δυνατότητα στο θεατές της διαφήμισης να κάνουν κάποιο σχόλιο ή like.

In Feed Ads

Τα In feed Ads δίνουν τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να πουν την ιστορία γύρω από το brand τους, ενσωματώνοντας περιεχόμενο στη σελίδα For You Page (FYP) ενός χρήστη. Αυτή η μορφή διαφήμισης “επιτρέπει” στους χρήστες να κάνουν like, να σχολιάζουν, να μοιράζονται και να σας ακολουθούν.

Branded Hashtag Challenge

Η συγκεκριμένη μορφή διαφήμισης αποτελεί μια μορφή δέσμευσης που αξιοποιεί το πάθος των χρηστών για δημιουργία brand awareness με ένα επίπεδο δέσμευσης που υπερβαίνει το κλικ. Δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να δημιουργούν περιεχόμενο γύρω από το θέμα της καμπάνιας σας.

 

3.Το TikTok είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο influencer marketing

Η συνεργασία με τους δημιουργούς του TiKTok αποτελεί μια ισχυρή μορφή μάρκετινγκ επιρροής( influencer marketing), η οποία σας επιτρέπει να προωθήσετε το brand σας μέσω περιεχομένου που έχει τη μεγαλύτερη δυνητική εμβέλεια, μετά το Facebook και το Instagram.

Οι διάφοροι δημιουργοί του TikTok ( influencers, celebrities,bloggers) χρησιμοποιούν το εν λόγω κανάλι προκειμένου να μοιραστούν ποικίλες πτυχές από τη καθημερινότητά τους. Πολλοί influencers, όπως η Charli D'aMelio και η Addison Rae, ανακαλύφθηκαν μέσω του TikTok, απέκτησαν δεκάδες εκατομμύρια followers και “σφυρηλάτησαν” πολλές επιχειρηματικές συνεργασίες από πολύ νωρίς στην καριέρα τους.

 

4.Οι διαφημίσεις TikTok αυξάνουν το brand awareness σας

Οι influencers δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να καθοδηγήσουν τις τάσεις αλλά και ο καθένας από εμάς μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτής της διαδικασίας. Η δημιουργία διαφημίσεων video περιεχομένου που βασίζονται στις επικρατούσες τάσεις αυξάνει τη συνάφεια και την πιθανότητα εμφάνισής τους στο feed κάποιου καθώς επιτρέπει συχνό ρυθμό περιεχομένου, άμεση συνάφεια και συνεχή ανακάλυψη. Ένας ακόμη ενδεδειγμένος τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητά του brand σας είναι να επιλέξετε το TikTok live.

 

5. Προβάλετε τις διαφημίσεις σας σε αφοσιωμένο κοινό του TikTok

Υπάρχει μια κοινή παρερμηνεία πως το TikTok είναι απλώς μια ακόμη εφαρμογή που καταλαμβάνει περισσότερο χρόνο οθόνης. Το σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του αυξημένου χρόνου οθόνης αποτελεί το γεγονός πως το TikTok βρίσκεται σε σταθερή ανοδική πορεία,ένα δεδομένο που επιτρέπει στους διαφημιστές να το επιλέξουν προκειμένου να προσεγγίσουν μια ομάδα αφοσιωμένων καταναλωτών.

Σύμφωνα με την Insider Intelligence το TikTok είχε 750 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως το 2022. Αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο από τα πέντε επικρατέστερα κοινωνικά δίκτυα σε παγκόσμια κλίμακα (Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat και Twitter).

Η άνοδος του TikTok σε παγκόσμιο φαινόμενο ήταν ταχύτατη. Υπερδιπλασίασε την παγκόσμια βάση χρηστών του μεταξύ 2019 και 2021 (από 291,4 εκατομμύρια σε 655,9 εκατομμύρια). Μέχρι το 2023 εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

 

6. To TikTok σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε τα προϊόντα σας “αυθεντικά”

Μια ειδοποιός διαφορά του TikTok σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι ότι στηρίζεται στην αυθεντικότητα. Σε αντίθεση με το Instagram, όπου οι χρήστες τείνουν να προβάλλουν “το καλύτερο τους εαυτό”, το TikTok ενθαρρύνει τους χρήστες να προβάλλουν τον ανεπιτήδευτο εαυτό τους μέσα από την καθημερινότητά τους, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να γίνουν viral. Μέσα από την εφαρμογή του TikTok, το brand σας έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του, να προβάλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του σε χρήστες που δεν το γνωρίζουν και μέσω των κατάλληλων μηνυμάτων μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της δέσμευσης του κοινού σας.

 

7. Επενδύστε στο video marketing μέσω του TikTok

Μέσω των TikTok Ads οι διαφημιστές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κοινό τους μέσω της χρήσης ήχου. Ενώ μέσω του Facebook και του Instagram, οι διαφημιζόμενοι περιορίζονται συνήθως σε στατικές εικόνες ή σύντομα videos, o μέσος χρήστης είναι λιγότερο πιθανό να ενεργοποιήσει τον ήχο κατά την προβολή μιας διαφήμισης σε αυτές τις πλατφόρμες. Από την άλλη πλευρά τα Tik Tok Ads στηρίζονται αποκλειστικά σε video περιεχόμενο,γεγονός που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για εφαρμογή video marketing ενεργειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ