espa_logo

Οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και κριτικών στο Facebook

Πολύ πρόσφατα εφαρμόστηκαν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο χρήσης και δημιουργίας κριτικών από χρήστες για επιχειρήσεις μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας του Facebook.

H μεγαλύτερη αλλαγή εστιάζεται στο ότι οι κριτικές είναι πλέον προτάσεις. Το μέχρι χθες σύστημα κριτικών με αστέρια καταργήθηκε και έγινε δυαδικό, με ένα απλό Ναι ή Όχι. Τώρα, όταν οι πελάτες σας θέλουν να γράψουν μια κριτική, μπορούν να επιλέξουν αν θα προτείνουν ή δεν θα προτείνουν τη Σελίδα σας, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Οι προτάσεις είναι πλέον ένα πολύ ισχυρό εργαλείο δήλωσης υποστήριξης. Όταν οι πελάτες προτείνουν ένα brand δημόσια σε μια ομάδα ή στους φίλους τους, οι προτάσεις θα εμφανίζονται στη σελίδα του brand για όλους. Αποκτάται πλέον μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με τις μέχρι τώρα κριτικές, που περνούσαν απαρατήρητες από ένα σημείο και μετά, για τους περισσότερους χρήστες. Οι διαχειριστές της Facebook σελίδας του brand θα ενημερώνονται αμέσως μόλις γίνει μία –θετική ή αρνητική- πρόταση ενός χρήστη, ώστε να μπορεί να απαντήσει το ταχύτερο δυνατό. Φαίνεται μάλιστα πως το χρονικό περιθώριο απάντησης του brand μικραίνει, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη διαρκούς παρακολούθησης της σελίδας.

Αναμενόμενο και λογικό ήταν να υπάρχει και μία πρόβλεψη για κακόβουλες αρνητικές κριτικές, οπότε οι άδικες και κακόβουλες προτάσεις μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα report. Επιλέξτε "Πείτε τη γνώμη σας" στο μενού της δημοσίευσης για να αναφέρετε περιεχόμενο που πιστεύετε ότι είναι άδικο ή σπαμ.

Αλλά πέρα από τα διαδικαστικά, το όλο σύστημα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Brand να "μαθαίνει" από τους πελάτες του. Επίσης η διαδικασία κοινοποίησης σημαντικών λεπτομερειών μέσω ετικετών και φωτογραφιών για τους χρήστες έχει απλοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Μένει να φανεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το αν οι αλλαγές αυτές θα είναι απλά μία "φωτοβολίδα" από νέα features ή αν θα έχουν άμεσο και υπολογίσιμο αντίκτυπο στο engagement των χρηστών!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ