espa_logo

ΕΣΠΑ (2021) για e-shop με 100% επιδότηση - Δράση «e-λιανικό»

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα επιδοτεί την κατασκευή e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης από τις αρχές του 2021.

Επιθυμείτε τη δημιουργία ενός e-shop με 100% επιδότηση;
Η Darkpony μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες σας για τη Δράση «e-λιανικό».

Η Darkpony, ένα 360° Digital Αgency, εφοπλισμένη με ολιστικές υπηρεσίες στον ψηφιακό χώρο και καταξιωμένο προσωπικό πολυετούς εμπειρίας στη διαχείριση προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ είναι διατεθειμένη να αναδείξει υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη της δραστηριότητας της επιχείρησης σας με τη δημιουργία ενός πρωτότυπου e-shop.

Καλέστε μας στο +30 2313 008705 για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας ή συμπληρώστε τη φόρμα εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Επιδότηση για e-shop 2021

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, καθότι υπάγεται στη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» και οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται έως την 31 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης μιας επιχείρησης θα ανέρχεται μέχρι τα 5.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων «κλείδωσε» την ισχύ του προγράμματος με πρόσφατη εξαγγελία του.

Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με τον κ. Τσακίρη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο δυνατότητας αύξησης του κονδυλίου μελλοντικά.

Γιατί να επιλέξω την Darkpony για το e-shop μου;

Η Darkpony αποτελείται από ένα εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί σε εξειδικευμένους φορείς ψηφιακών παροχών. Είμαστε, μεταξύ άλλων, επίσημοι και πιστοποιημένοι συνεργάτες της Google, της RackSpace και της Stripe.

Ωστόσο, η πεμπτουσία της απόφασης σας να εμπιστευτείτε την Darkpony έγκειται στις ενέργειες και τις δράσεις μας, που αδιαμφισβήτητα επιδεικνύουν την αξία της εταιρείας μας.  

Το πελατολόγιο μας καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα επιχειρηματικών κλάδων σε περισσότερες από 15 χώρες, όπως η λιανική πώληση αγαθών και υπηρεσιών, οι νομικές υπηρεσίες, οι φαρμακευτικές εταιρείες, τα ιατρικά κέντρα, η εστίαση, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και τα ενημερωτικά portals.

Σχεδιάζουμε πρωτότυπα, συναρπαστικά και πλήρως λειτουργικά e-shops, που επιτρέπουν στο χρήστη να εντοπίσει με ευκολία εκείνο που αναζητεί. Εκ του αποτελέσματος ο επισκέπτης μετατρέπεται σε πελάτης, επωφελημένος από τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας.

Επιμελούμαστε μια online εμπειρία μεταξύ υμών και των πελατών σας, βασιζόμενη σε τρεις βασικούς πυλώνες.

 • Εστιάζουμε την προσοχή μας στις δικές σας ανάγκες
 • Μελετάμε και κατανοούμε το κοινό, στο οποίο απευθύνεστε
 • Εφαρμόζουμε σχέδιο δράσης, σύμφωνα με τις εξειδικευμένες γνώσεις μας

Από το 2008, δεκάδες εταιρείες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους εκφράζουν την ικανοποίηση από τις υπηρεσίες μας. Συμβάλλουμε αδιαλείπτως στη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητάς τους.

Δείτε τα έργα μας εδώ.

E-shop development με την εγγύηση της Darkpony

Ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα, προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας συνδυάζοντας την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την ταχύτητα και τη φιλικότητα προς τον χρήστη.

Στόχος του e-Shop είναι να προάγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμφάνιση και προώθηση των προϊόντων σας στο διαδίκτυο, προσφέροντας το καλύτερο περιβάλλον εργασίας και διαχείρισης.

Γενικά χαρακτηριστικά του e-Shop

 • Μοναδικός σχεδιασμός με βάση τα πρότυπα της εκάστοτε επιχείρησης
 • Απεριόριστος αριθμός προϊόντων (δυνατότητα ταξινόμησης προϊόντων σε πολλαπλές κατηγορίες)
 • Απεριόριστος αριθμός κατηγοριών για την καλύτερη και ευκολότερη κατηγοριοποίηση των προϊόντων
 • Καταχώρηση τιμών αγοράς και πώλησης.
 • Προηγμένη διαχείριση των αποθεμάτων μέσω της εύκολης δημιουργίας / προσθήκης και εισαγωγής / εξαγωγής προϊόντων και παραγγελιών.
 • Υποστήριξη πολλαπλών μεθόδων πληρωμής και δυνατότητα άτοκων δόσεων
 • Υπολογισμός των μεταφορικών και των φόρων σε πραγματικό χρόνο με βάση το βάρος των προϊόντων.
 • Έμφαση στο Search Engine Optimization για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo, κλπ).
 • Δυναμικό feed για τις μηχανές αναζήτησης σύγκρισης προϊόντων (Skroutz, BestPrice).
 • Παρακολούθηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Η παρακολούθηση ενός e-shop δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Χρησιμοποιώντας το e-Shop της Darkpony ο διαχειριστής δεν χρειάζεται να έχει εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού. Σε ένα περιβάλλον ευχρηστίας, ο χρήστης οδηγείται μεθοδικά στη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η προσθήκη προϊόντων, η παρακολούθηση παραγγελιών, η προσθήκη προσφορών και η δημιουργία κουπονιών είναι διαδικασίες που επιτυγχάνονται μόνο με μερικά κλικ.

Αν αναζητάτε την προαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας (brand identity) του καταστήματος και των προϊόντων/υπηρεσιών σας, προσφέροντας στο brand σας περισσότερες πιθανότητες να ανήκει στις πρώτες θέσεις των μεγάλων μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing κτλ) και όχι μόνο, η Darkpony μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Πρέπει να υποβάλλετε την αίτηση σας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για e-shop και εν συνεχεία να μας καλέσετε στο +30 2313 008705 για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας ή να συμπληρώσετε τη φόρμα εδώ και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.


Δράση «e-λιανικό»

[Update 11 / 01 / 21 - Προδημοσίευση της Δράσης «e-λιανικό»]

Η Δράση «e-λιανικό» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 

e-λιανικό espa

 

 

Δικαιούχοι της Δράσης «e-λιανικό»

 

Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

 • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019
 • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μέτα, μέχρι τις 07/11/2020.

Επιδότηση Δράσης «e-λιανικό»

Έως 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ.

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) να έχουν ΚΥΡΙΑ Δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού)

 • Υφιστάμενες: ημερομηνία απόκτησης του κύριου ΚΑΔ έως την 30/9/2019.
 • Νεοσύστατες: ημερομηνία απόκτησης του κύριου ΚΑΔ από 1/10/2019 έως την 7/11/2020.

2) να διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,

3)να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά,

4) να έχουν ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • να λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version
 • να συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών
 • να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Επιδοτούμενες Δαπάνες Δράσης «e-λιανικό»

 • Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
 • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
 • Αλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
 • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών Φιλοξενίας (hosting, collocation, κτλ.)
 • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η η 18η Μαρτίου 2020.

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου 2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ