espa_logo

Facebook: Μεγαλύτερη διαφάνεια για τους χρήστες, στις διαφημίσεις με Custom Audience

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Facebook θα παρουσιάσει μια αλλαγή, που θα παρέχει στους χρήστες του περισσότερη διαφάνεια αναφορικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους στην πλατφόρμα.

Οι διαφημιστές στα Facebook Ads έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν λίστες με email ή τηλεφωνικούς αριθμούς που έχουν στην κατοχή τους. Στη συνέχεια, το Facebook κάνει αντιστοίχιση των δεδομένων αυτών με λογαριασμούς χρηστών προκειμένου να τους εμφανιστούν στοχευμένες διαφημίσεις. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω των Custom Audiences.

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν ποιοι διαφημιστές έχουν δημιουργήσει Custom Audience με τα στοιχεία τους. Τι ακριβώς αλλάζει τώρα; Ξεκινώντας από τις 27 Φεβρουαρίου, ένα κουτάκι “Γιατί το βλέπω αυτό;” διαθέσιμο σε όλες τις διαφημίσεις, θα αναγράφει:

  • Την επωνυμία της εταιρίας που ανέβασε τις λίστες των χρηστών.
  • Τις εταιρίες και τους λογαριασμούς που έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.
  • Τον τύπο της πληροφορίας του χρήστη (διεύθυνση email address / τηλεφωνικός αριθμός).

Η αλλαγή αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στους όρους των Custom Audiences, αλλά αποτελεί μέρος των ενεργών προσπαθειών του Facebook να παρέχει στους χρήστες του περισσότερη διαφάνεια αναφορικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους στην πλατφόρμα. Έτσι, οι χρήστες θα αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα των σχέσεων που επικρατούν ανάμεσα στους διαφημιστές και στα τρίτα μέρη που μπορεί να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, αυξάνοντας το επίπεδο υπευθυνότητας και λογοδοσίας των τελευταίων.

Tip: Υπενθυμίζουμε ότι η αλλαγή θα εμφανιστεί πρώτα στους χρήστες του Facebook που έχουν ορίσει σαν γλώσσα ‘US English’, γιατί από εκεί ξεκινά συνήθως η ενσωμάτωση των νέων αλλαγών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο marketingland.com.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ