espa_logo

Η αξία του UGC στην ψηφιακή παρουσία ενός brand

Το User Generated Content (UGC) αναφέρεται σε οποιοδήποτε περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί σε μια ιστοσελίδα από τους ίδιους τους χρήστες της.

Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να έχει τη μορφή εικόνων, βίντεο, κριτικών, αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, blogs και φόρουμ, podcasts, chats κτλ. Το UGC είναι αξιοσημείωτα χρήσιμο για όλες τις επιχειρήσεις καθώς παρέχει feedback ενώ συνάμα αυξάνει τα οφέλη μιας αποτελεσματικής ενέργειας marketing.

Διανύοντας μια νέα ψηφιακή εποχή, οι σημερινοί καταναλωτές αναζητούν την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι περισσότεροι καταναλωτές ηλικίας 18-34 είναι δύσπιστοι με τις εμφανείς διαφημίσεις. Εν αντιθέσει, όταν γίνεται λόγος για ένα προϊόν που έχει δοκιμαστεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη αγοραστική πρόθεση, διότι έχει παγιωθεί το ζήτημα της εμπιστοσύνης από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Το User Generated Content μπορεί να θεωρηθεί ως «εγγύηση» για το brand και τα προϊόντα.

Οι καταναλωτές ανέκαθεν εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλον περισσότερο από την επωνυμία ενός brand και στην προκειμένη περίπτωση η διαφήμιση από στόμα σε στόμα αποτελεί το ισχυρότερο εργαλείο.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν συνειδητοποιήσει ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες (UGC) είναι ένας απλός, χαμηλού κόστους τρόπος για να αυξήσουν την αφοσίωση και την αναγνωρισιμότητα του brand τους.

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένους αποτελεσματικούς τρόπους, κατά τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί το περιεχόμενο που χρησιμοποιείται από χρήστες. 

  • Συγχαρείτε τους πελάτες για το περιεχόμενο τους

Αναδείξτε πώς ενεργεί το προϊον σας, ή η υπηρεσία που προσφέρεται, στους χρήστες και πώς βελτιώνει τη καθημερινότητα τους, την εργασία και άλλα. Αν οι καταναλωτές έχουν δημιουργήσει περιεχόμενο για εσάς, δείξτε τους ότι το εκτιμάτε. Προσθέστε δημόσια ετικέτες και ευχαριστείστε τους δημόσια.

  •  Ενθαρρύνετε τους πελάτες να πουν τις ιδέες τους, μέσω Διαγωνισμών

Διοργανώνοντας έναν διαγωνισμό που σχετίζεται με το brand σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες. Για παράδειγμα, η δημιουργία μιας προωθητικής ενέργειας στα social media με στόχο τη συλλογή νέων ιδεών από τους ίδιους τους χρήστες των προϊόντων / υπηρεσιών σας. Θα λάβετε προτάσεις που πιθανώς να μην είχατε σκεφτεί εσωτερικά ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ενδιαφέρον υλικό για τα Social Media σας.

  • Παρουσιάστε κριτικές χρηστών στον ιστότοπο του brand

Ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους αξιοποίησης του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες είναι η παράθεση των κριτικών των πελατών στον ιστότοπο της επιχείρησης. Το γεγονός ότι οι κριτικές είναι δωρεάν και υποβάλλονται αμισθί αυξάνει κατακόρυφα την αυθεντικότητα της εικόνας του brand αναφορικά με τη γνώμη των χρηστών. Παράλληλα, καθιστά σαφή τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αξίζει να επενδύσετε περαιτέρω.​

  • Επενδύστε στους micro-influencers

Συνεργαστείτε με μικρούς δημιουργούς περιεχομένου που πραγματικά επηρεάζουν το κοινό που στοχεύετε και παρακολουθούν αυτό το είδος UGC. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα προϊόντα και να δημοσιεύσουν τη γνώμη τους για αυτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ