espa_logo

H Google θα κλείσει το Google+

Η Google σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο blog της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα κλείσει σιγά σιγά το Google+, μετά από την εύρεση ενός σφάλματος λογισμικού που αποκάλυψε τα ιδιωτικά δεδομένα από 500.000 χρήστες σε εκατοντάδες εφαρμογές τρίτων. Η εταιρεία διόρθωσε το ελάττωμα τον Μάρτιο και δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι προγραμματιστές κακοποίησαν τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.

Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή έχει "χαμηλή χρήση και αφοσίωση", καθώς το 90% των περιόδων λειτουργίας διαρκεί κάτω από πέντε δευτερόλεπτα, ανά δημοσίευση στο blog. Η Google θα διατηρήσει την υπηρεσία για οργανισμούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για επικοινωνίες εργαζομένων, ενώ η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά για αυτούς τους χρήστες.

Είναι πλέον προφανές ότι το κοινωνικό δίκτυο Google+ έχει εξαιρετικά χαμηλή χρήση, καθώς οι περισσότερες προβολές σελίδας είναι μερικά δευτερόλεπτα και ασήμαντες. Το Google+ έπαψε μάλιστα να εμφανίζεται στην κατάταξη του eMarketer από τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα των ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ως ηγέτες το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Pinterest και το Twitter.

Οι καταναλωτές πλημμυρίζονται με διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες για να διαλέξουν και φαίνεται ότι το Google+ δεν παρέχει αρκετή μοναδική αξία για να προσελκύσει μια πιστή βάση χρηστών. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελούσε μια προσπάθεια της Google να συμμετέχει στο "κύμα" των Social Networks που έχει μπει στην καθημερινότητα όλων μας.

Το ακριβές χρονοδιάγραμα είναι άγνωστο, γεγονός όμως παραμένει πως το πρόσφατο "χτύπημα" της διαρροής προσωπικών δεδομένων άφησε εκτεθειμένη την εταιρεία και ήταν ο καταλύτης των τελευταίων ενεργειών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δημοσίευμα της SocialMediaToday.

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ