espa_logo

Τι είναι το Clubhouse; Ο απόλυτος οδηγός για το νέο audio- app

Ποια η χρήση της νέας κοινωνικής πλατφόρμας; Πώς συνδέεσαι και πού αποσκοπεί;

Μάθε τα πάντα για την ταχύτερη ανεπτυγμένη κοινωνική πλατφόρμα, της οποίας μοναδικό προαπαιτούμενο είναι η φωνή και η θέληση σου για ανταλλαγή απόψεων.

Τι είναι το Clubhouse;

Δεν χρειάζεται να σκρολάρεις άπειρες ώρες στο News Feed. Δεν χρειάζεται ούτε να μπεις στον κόπο να αποτυπώσεις γραπτώς τις σκέψεις σου. Ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις βίντεο χορεύοντας ή πραγματοποιώντας challenges.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο ήχος της φωνής σου.

To Clubhouse χαρακτηρίζεται ως “audio-based social media app”. Οι χρήστες, εισερχόμενοι στην πλατφόρμα, μπορούν να ανταλλάξουν τις εξειδικευμένες – και μη – γνώσεις ή απόψεις τους, αλληλεπιδρώντας με ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου.

 

App-Store-and-Clubhouse

 

Πώς συνδέομαι στο Clubhouse;

To Clubhouse φιλοξενεί σε δωμάτια συνομιλίας ήχου, σαν Chatrooms, τους χρήστες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν σκέψεις, να εξιστορήσουν εμπειρίες, να αναπτύξουν ιδέες και να δημιουργήσουν νέους φίλους.

Οι χρήστες μπορούν είτε να συνδεθούν σε ένα δωμάτιο, είτε να δημιουργήσουν το δικό τους. Ωστόσο, η είσοδος του χρήστη στο Clubhouse πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση ενός ήδη εγγεγραμμένου ενεργού χρήστη. Οι χρήστες λαμβάνουν τις προσκλήσεις με τη μορφή ενός μηνύματος στην κινητή τους συσκευή.

Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις μέλος αυτής της νέας κοινότητας είναι μια συσκευή της Apple (App store download link).

Παράλληλα, η πλατφόρμα χαρίζει μια γκάμα επιλογών σχετικά με τα ενδιαφέροντα που αρμόζουν σε κάθε χρήστη προκειμένου να διαμορφώσει το περιεχόμενο των συζητήσεων στο timeline.

 

Πώς δημιουργώ το Clubhouse προφίλ μου;

Έχοντας παραλάβει την πρόσκληση, μεταφέρεσαι απευθείας να επιλέξεις το username σου.

Το Clubhouse προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθεί ο χρήστης αυτόματα με τον λογαριασμό του στο Instagram ή στο Twitter.

Σε περίπτωση που δεν έχει εμφανιστεί η επιλογή των interests κατά την εγκατάσταση του προφίλ σου, μπορείς να οδηγηθείς μέσω του προφίλ σου στα «Settings» (πάνω δεξιά) και να επιλέξεις το «Interests».

 

club-house-app

 

Η πλοήγηση στο Clubhouse

Εξερευνώντας τον νέο κόσμο του Clubhouse, διατίθενται πέντε εικονίδια στην επιφάνεια του κινητού.

Από αριστερά στα δεξιά υπάρχουν:

  • Μεγεθυντικός φακός: Αναζήτηση ανθρώπων ή θεμάτων που ενδιαφέρεσαι. Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων εμφανίζουν ανθρώπους ή clubs. Στα clubs διοργανώνονται διάφορα events γύρω από συγκεκριμένα θέματα συζητήσεων.
  • Φάκελος: Εδώ βρίσκονται οι περιβόητες προσκλήσεις. Αν επιθυμείς να προσκαλέσεις ανθρώπους στην εφαρμογή πληκτρολογείς το όνομα τους. Ωστόσο, η περιορισμένη διάθεση των προσκλήσεων εφιστά την προσοχή σου. Επίλεξε με φειδώ!
  • Ημερολόγιο: Οργανωμένα όλα τα events που προτείνονται για εσένα με βάση τα ενδιαφέροντά σου.
  • Καμπανάκι: Εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις του λογαριασμού σου.
  • Φωτογραφία προφίλ: Μεταβαίνεις στον προσωπικό σου λογαριασμό ώστε να επεξεργαστείς τα στοιχεία σου, να δεις τους ανθρώπους που ακολουθείς ή τα ενδιαφέρονται που έχεις επιλέξει.

 

Πώς είναι η εμπειρία στο room του Clubhouse;

Καθώς ο χρήστης εισέρχεται σε ένα δωμάτιο του Clubhouse, δύναται να ακούσει τη συζήτηση αλλά όχι να συμμετάσχει.

Ο χρήστης είναι μέλος του κοινού και μπορεί να προσκαλέσει φίλους του στο δωμάτιο.

Όταν θελήσει να πάρει μέρος στη συζήτηση, υπάρχει η επιλογή του raise the hand. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο συντονιστής γνωρίζει την επιθυμία του χρήστη να «ανέβει στη σκηνή» και να πάρει τον λόγο.

Τέλος, ο χρήστης μπορεί να μετατραπεί σε συντονιστής, μόνο αν «εξουσιοδοτηθεί» από κάποιον άλλο συντονιστή.

Τότε είναι που η μαγεία του Clubhouse βρίσκεται στα χέρια του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ