espa_logo

Τι είναι το Facebook Pixel και πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Το Facebook pixel αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του Facebook και παραδόξως, ένα από τα λιγότερο αξιοποιημένα.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook Pixel είναι ένα μικρό κομμάτι κώδικα που εγκαθίσταται στην ιστοσελίδα σας και συγκεντρώνει δεδομένα για τους επισκέπτες και τους πελάτες σας, εντοπίζοντας πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το site. Με αυτόν τον τρόπο, σας δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης πιο στοχευμένων διαφημίσεων στο Facebook, βελτιστοποιώντας τα κέρδη της επιχείρησης.

Ποιοι είναι όμως οι πιο γνωστοί τρόποι χρήσης του Facebook pixel;

  • Facebook Ad Retargeting

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα που συγκέντρωσε το Facebook Pixel, για να στοχεύσετε μέσω των διαφημίσεων σας τους χρήστες που έχουν ήδη επισκεφτεί το website σας. Με αυτόν τον τρόπο, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες της τελικής πώλησης, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζετε το brand σας στον εν δυνάμει πελάτη.

  • Facebook Ad Targeting με Lookalike Audiences

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Pixel για να δημιουργήσετε ένα lookalike audience ανθρώπων που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα / δημογραφικά στοιχεία με χρήστες που έχουν επισκεφτεί το site σας στο παρελθόν. Έτσι, προβάλετε το brand σας σε ένα πολύτιμο καινούριο κοινό, που έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να πραγματοποιήσει κάποια αγορά στο site σας.

  • Facebook Conversion Tracking

Χρησιμοποιήστε το Facebook Pixel για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το website, αφού κάνουν κλικ σε μία από τις διαφημίσεις σας. Δείτε σε ποιες σελίδες μπήκαν και αν επισκέφτηκαν το site σας από άλλη συσκευή. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης επισκεφτεί αρχικά το website σας από το κινητό του και τελικά πραγματοποιήσει την αγορά του από τον φορητό υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πληροφορία προκειμένου να βελτιστοποιήσετε την mobile εμπειρία του χρήστη. Φυσικά, το conversion tracking μπορεί να καταγράψει και διάφορα άλλα σημαντικά δεδομένα, όπως την αξία των πωλήσεών σας, τους χρήστες που συμπλήρωσαν μια φόρμα επικοινωνίας, αυτούς που έκαναν εγγραφή στο newsletter σας κ.α.

  • Better optimize your ad campaigns

Εφόσον το Facebook Pixel ‘διαβάζει’ τη συμπεριφορά του καταναλωτή του website σας, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να στοχεύσετε τους χρήστες αυτούς που είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα στο site σας, αυξάνοντας κατακόρυφα το κέρδος της επιχείρησής σας.

Είναι προφανής λοιπόν η δύναμη που έχει το Facebook Pixel στην αποτελεσματικότερη στόχευση του κοινού που μας ενδιαφέρει. Η εγκατάστασή του απαιτεί μόνο λίγα λεπτά, ενώ τα οφέλη στην επιχείρησή σας είναι μακροπρόθεσμα. Διαβάστε αναλυτικότερα στο www.socialreport.com.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ