espa_logo

Τι είναι το Web Hosting

Το Web Hosting είναι η υπηρεσία που παρέχεται με στόχο το “ανέβασμα” μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα “νοικιάζεται” ένα μέρος ενός server για ένα χρονικό διάστημα συνήθως 1 χρόνο.

Πολλές φορές τα πακέτα φιλοξενίας περιλαμβάνουν όρους που δυστυχώς είναι δύσκολο να αξιολογηθούν ορθά από έναν μη έμπειρο χρήστη του διαδικτύου. Γι ‘αυτό τον λόγο απλοποιούμε την λογική των πακέτων φιλοξενίας προκειμένου να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας μέσα από αυτά.

Θα πρέπει να γνωρίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις ότι η υπηρεσία του web hosting συνδέεται στενά με αυτή των email. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα email πατήστε εδώ

Shared Hosting

Το πιο διαδεδομένο και φθηνότερο πακέτο φιλοξενίας είναι το shared hosting. Φανταστείτε ότι ζείτε σε μια πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα. Όλοι οι ένοικοι μοιράζονται τους “πόρους” (CPU, Memory, Disk Space) μεταξύ τους. Ο κίνδυνος όμως επιλογής μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι μεγάλος. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μια επίθεση “DOD” σε μια ιστοσελίδα, τότε έκθετες είναι όλες οι σελίδες που βρίσκονται στον ίδιο server. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπηρεσία email. Όταν μέσω ενός domain αποστέλλονται email που χαρακτηρίζονται ως spam, τοτε αυτοδικαίως όλα τα domain που εξυπηρετούνται από τον ίδιο server θα “στιγματιστούν” δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ηλεκτρονική σας επικοινωνία.

Για τους παραπάνω λόγους η εταιρεία μας παρέχει Shared Dedicated Hosting. Δηλαδή τοποθετούμε στους server μας μόνο δικά μας έργα πάντα με γνώμονα το εταιρικό τους προφίλ και το είδος της ιστοσελίδας (εταιρική ιστοσελίδα, portal, eshop). Ο αριθμός των έργων που τοποθετούμε στον εκάστοτε server είναι μικρός ώστε να αποφεύγονται πιθανότητες υπερφόρτωσης. Με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της υπηρεσίας Shared Dedicated Hosting δεν παρέχεται η υπηρεσία των emails.

VPS Hosting (Virtual Private Servers)

Το VPS Hosting είναι παρόμοιο με την ιδιοκτησία μιας πολυκατοικίας. Μοιράζεται την ιδιοκτησία σας, όμως είστε υπεύθυνοι για την αυτήν και για τις πιθανές επισκευές που απαιτούνται. Με αυτήν την υπηρεσία ο χρήστης έχει εγγυημένους πόρους, διατηρώντας ταυτόχρονα προνόμια διαχείρισης στο hosting.

Cloud hosting vs web hosting

Οι cloud servers αποτελούν ένα συνδυασμό των πόρων μιας ομάδας server που είναι συνδεμένοι μεταξύ τους με στόχο την αύξηση χαρακτηριστικών και επιδόσεων, διασφαλίζοντας 100% uptime. Οι διαφορές μεταξύ μια υπηρεσίας cloud hosting και μιας web hosting είναι ότι με χρήση των cloud servers ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες καθυστερήσεων (slowdowns) ή διακοπές (downtimes) του site λόγω έλλειψης πόρων. Δυνατότητα επέκτασης των διατιθέμενων υποδομών δεν υπάρχει ή είναι αρκετά περιορισμένη για τα web hosting πακέτα.

Όλα τα πακέτα φιλοξενίας προσφέρονται τόσο σε cloud servers όσο και σε dedicated servers.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα φιλοξενίας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ